Gå till innehåll

Mindfulness

Livskraft Skånes behandlingsledare är steg 1 certifierad mindfulnessinstruktör i MBSR vilket är originalprogrammet skapat av Jon Kabat Zinn, UMass Medical School, USA. Metoden grundar sig i forskning inom mindfulness och neurovetenskap. Metoden används bland annat inom sjukvården för att minska stress, ångest, nedstämdhet och sömnproblem.

Individer som under en längre period levt under svåra förhållanden drabbas ofta av stressrelaterade symtom. Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till stress, smärta och utmaningar i livet.

Mindfulness handlar om att hantera press och svårigheter i privat- och yrkesliv genom att ta ett steg tillbaka för att fatta bättre, mer medvetna beslut. Det vill säga att fokusera på det som är viktigt här och nu.

Upplägget anpassas efter behov. Det handlar om att implementera mindfulness som ett verktyg för att skapa nya förhållnings- och arbetssätt som kan bli hållbara och beständiga över tid, inte bara för stunden. Det handlar om att hitta strategier och avsätta tio minuter om dagen.

I den medvetna närvaron finner vi stundens magi.